Ontdek de impact/uitdagingen van het implementeren van Anton Došen ’s gedachtengoed binnen forensische/gedwongen zorgcontexten tijdens onze workshop. We behandelen zowel praktijkgerichte als theoretische aspecten en gaan aan de slag met de integratie van de SEO-R² binnen gangbare kaders in de forensische zorg (Good Lives Model, Risk-Need-Responsivity Model, … )
Aristo heeft negen jaar ervaring binnen de forensische psychiatrie met High Risk cliënten in FPC Gent en Medium Risk cliënten in PC Sint-Jan-Baptist waar hij als orthopedagoog werkte met mensen een verstandelijke beperking.
Op heden werkt hij binnen PC Sint-Jan-Baptist als wetenschappelijk medewerker en doet hij aan de UGent doctoraatsonderzoek over participatie van de SEO binnen de forensische psychiatrie.
Bij SENS-EO is hij actief binnen FOZEO (Forensische Zorg en Emotionele Ontwikkeling), de adviesgroep en als trainer.
Christof werkte vijftien jaar voltijds in de Vlaamse forensische psychiatrie Hij kent die zorg goed door de vele functies die hij heeft vervuld in PC Sint-Jan-Baptist (sociotherapeut, nachtdienstmedewerker, agressiebeheersingscoach, medewerker bedrijfsopvangteam) en in FPC Gent (klinisch orthopedagoog, behandeltherapeut en vertrouwenspersoon).
Hij initieerde en implementeerde het thema emotionele ontwikkeling en het instrument SEO-R² binnen de high-risk forensische zorg in Vlaanderen en is trekker van de stuurgroep Forensische Zorg en Emotionele Ontwikkeling (FOZEO) binnen SENS-EO.
Momenteel werkt hij als lector binnen de opleiding professionele bachelor in de orthopedagogie binnen het Departement Sociaal-Agogisch werk van de Hogeschool Gent en als onderzoeker binnen het onderzoekscentrum Substance Use and Psychosocial Risk Behaviour (SUPRB), waar hij werkt aan het FOR-CON onderzoeksproject.